Skip to the main content

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Vrijwilligers

Let op: aanmelden voor Next Generation Korfbaltrainers #MDT is niet meer mogelijk

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een landelijk programma vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit programma biedt jongeren de kans om via een speciaal traject hun talenten te ontwikkelen. Ook vanuit het KNKV is er zo’n traject: Next Generation Korfbaltrainers #MDT.

Wat houdt het traject in?

In het door het KNKV ontwikkelde traject, staat lesgeven centraal. De deelnemers zijn tussen de 16 en 27 jaar oud en gaan, samen met korfbalverenigingen en KNKV-professionals, aan de slag met het geven van korfballessen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar oud. Tijdens deze lessen maken kinderen kennis met korfbal en worden ze zich bewust van de gendergelijkheid die aan korfbal verbonden is. Het doel is om kinderen te enthousiasmeren lid te worden van een korfbalvereniging.

Het traject bestaat uit 30 uur, waarin er natuurlijk lessen worden voorbereid en gegeven op scholen en/of bso’s. Ook verzorgen de jongeren twee vervolgtrainingen op de vereniging. De deelnemers worden hierbij ondersteund door professionals, bijvoorbeeld via clinics en workshops.

Een uitgebreide omschrijving van het traject met een overzicht van hoe de uren ingevuld zullen worden, vind je hier.

Wat levert het op?
Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Next Generation Korfbaltrainers #MDT is voor jongeren een unieke kans om kosteloos hun skills verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgt iedere deelnemer die het traject succesvol afrondt een beloningspakket, met daarin onder andere een paar Mizuno-schoenen, een KNKV T-shirt en een JBL-box. Ook maken deelnemers kans op andere gave prijzen.

Ook voor verenigingen is er veel winst te behalen via het traject. De jongeren worden in het traject namelijk intensief begeleid en leren dingen die ze binnen de vereniging toe kunnen passen en over kunnen dragen op andere kaderleden. Daarnaast gaan ze door de lessen op de basisscholen en/of bso’s in de omgeving, aan de slag met ledenwerving. Uiteindelijk profiteert de vereniging dus ook!

Heb je nog vragen?

Stuur dan een mail naar mdt@knkv.nl, dan gaan we samen aan de slag met de oplossing.

Meest bekeken artikelen

RecreStars
Korfbalaanbod
RecreStars
Eén keer in de vier weken een vrijdagavond een toernooivorm 4-4 spelen, dat is wat RecreStars is! Het is een vorm van korfbal die minder intensief is dan het huidige competitie aanbod. Recreatief, minder frequent, flexibel, laagdrempelig en met name gericht op gezelligheid. 
Lees meer
Arbitrage
Uitwerking rompregeling arbitrage
In deze overzichten zijn het aantal wedstrijden dat een vereniging moet fluiten en/of beoordelen opgenomen, evenals datgene wat er daadwerkelijk uitgevoerd is tot en met de in het document genoemde datum.
Lees meer
Passend Korfbal (voorheen G-korfbal)
Korfbalaanbod
Passend Korfbal (voorheen G-korfbal)
Passend Korfbal (voorheen G-korfbal) is korfbal voor mensen die niet/moeilijk kunnen aansluiten bij het reguliere korfbal, bijvoorbeeld door hun verstandelijke beperking, lichte fysieke beperking en/of bijvoorbeeld ADHD, PDD-NOS, etc. Met het aanbieden van Passend korfbal staan we voor een nog inclusievere korfbalsport, waarin iedereen op een passende manier kan genieten van de sport.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download