Skip to the main content

KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers

Ledenwerving/-behoud Trainers

Lopen er bij jouw vereniging jonge, actieve en gemotiveerde jeugdtrainers rond? En willen jullie samen met hen aan de slag met het thema ledenwerving? Dat kan met het MDT-traject ‘Next Generation Korfbaltrainers’ van het KNKV!

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een landelijk programma vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit programma biedt jongeren de kans om via een speciaal traject hun talenten te ontwikkelen. Ook vanuit het KNKV is er zo’n traject dat veel mooie kansen biedt voor jongeren en verenigingen. Kosteloos aanmelden is vanaf nu mogelijk!

Wat houdt het traject in?

In het door het KNKV ontwikkelde MDT-traject, staat lesgeven centraal. De deelnemende jongeren zijn tussen de 16 en 27 jaar oud en gaan, met ondersteuning van hun vereniging en het KNKV, aan de slag met het geven van korfballessen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar oud. Tijdens deze lessen maken kinderen kennis met korfbal en worden ze zich bewust van de gendergelijkheid die aan korfbal verbonden is. Het doel is om kinderen te enthousiasmeren lid te worden van een korfbalvereniging.

Het traject bestaat uit 30 uur, waarin er natuurlijk lessen worden voorbereid en gegeven op scholen en/of bso’s. Ook verzorgen de jongeren twee vervolgtrainingen op de vereniging. De deelnemers worden hierbij ondersteund door professionals, bijvoorbeeld via clinics en workshops.

Wat levert het op?

Next Generation Korfbaltrainers #MDT is voor jongeren een unieke kans om kosteloos hun skills verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgt iedere deelnemer die het traject succesvol afrondt een beloningspakket, met daarin onder andere een paar Mizuno-schoenen, een KNKV T-shirt en een JBL-box. Ook maken deelnemers kans op andere gave prijzen.

Ook voor verenigingen is er veel winst te behalen. De jongeren worden in het traject namelijk begeleid en leren dingen die ze binnen de vereniging toe kunnen passen en over kunnen dragen op andere kaderleden. Daarnaast gaan ze door de lessen op de basisscholen en/of bso’s in de omgeving, aan de slag met ledenwerving. Uiteindelijk profiteert de vereniging dus ook!

Ben of ken jij een Next Generation Korfbaltrainer?

Ben of ken jij een getalenteerde trainer, enthousiaste sportstudent of ambitieuze korfbalfanaat tussen de 16 en 27 jaar? De aanmelding voor het MDT-traject is nu geopend! Aanmelden kan alleen en in duo’s via deze link. Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk dan op deze pagina of stuur een mail naar mdt@knkv.nl.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Talent TeamNL Korfbal speelde afgelopen week het U21 World Korfball Championship 2024 in het Turkse Kemer. Na een ontzettend sterk toernooi bleek Nederland ook in de finale onverslaanbaar. Er werd met 6-24 gewonnen van België en daarmee is de ploeg van bondscoaches Kees en Mike Vliestra Wereldkampioen. Talent TeamNL Korfbal begon direct scherp aan het […]
Lees meer
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
Competitie Verenigingsservice
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
De afgelopen periode hield Team Competitie weer een ronde door Nederland om de verenigingen bij te praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot Competitie 2.0. Kon jij er niet bijzijn tijdens de avond in jouw regio of wil je alles nog eens nalezen? In het KNKV Magazine nemen we je nogmaals mee […]
Lees meer
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
KNKV Organisatie
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
Na een uitermate succesvolle samenwerking heeft Jan Niebeek afgelopen maand afscheid genomen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Gert-Jan Kraaijeveld, die veel ervaring heeft binnen de korfbalwereld, volgt Jan op als technisch directeur. In het KNKV Magazine blikken ze samen terug en vooruit. Jan Niebeek kijkt onder andere tevreden terug op de professionalisering van topkorfbal. Ook […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics