Skip to the main content

Barry Schep neemt afscheid als bondscoach Nederland U17

Nationale selecties

Het U17 KWC in Eindhoven, op 29 en 30 juni aanstaande, zal voor Barry Schep het laatste toernooi zijn in de rol van bondscoach van Nederland U17. Schep heeft aangekondigd te stoppen.

Schep was bijna tien jaar bondscoach, van 2015 tot 2024. Het besluit om te stoppen nam hij naar eigen zeggen met pijn in het hart: “Het is een grote eer om bondscoach te mogen zijn van dit Nederlands team. Al deze spelers dragen voor het eerst hét Oranje-shirt en zijn daar zo trots op, net als alle mensen om hen heen. Naast de vele doelen die wij hebben in een seizoen, is het een heel groot doel om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Ik geniet van de kwaliteit die de spelers in het team hebben, het creëren van een hecht team, uiteraard de overwinningen maar ook van de vriendschappen die in het team ontstaan.”

Wereldkampioen
Acht keer slaagde Schep erin om met zijn selectie wereldkampioen te worden. Slechts één keer, op het U17 WK van 2023, lukte dat niet en moest er genoegen worden genomen met het zilver. “Ik probeer samen met mijn staf de spelers zo goed mogelijk voor te bereiden op hopelijk een hele mooie korfbalcarrière, de spelers individuele tips mee te geven en natuurlijk een gouden medaille op het WK te winnen. Dit is acht keer gelukt en één keer niet. In een knotsgekke wedstrijd tegen een ontketend Taiwan verloren wij met 22-24. Mede door die nederlaag staan we op scherp voor het komende WK in Eindhoven.”

Andere invulling
Nog één keer knallen op het WK en dan zit het er na bijna tien jaar dus op voor Schep. Hij wil meer tijd vrij maken voor andere zaken. “Ik ga tot eind juni nog van elk moment genieten, net zoals ik de afgelopen jaren heb gedaan. Daarna is het tijd om naast mijn commerciële functie bij het KNKV en als Korfbal Leaguecoach (bij Blauw-Wit (A), red.) iets meer tijd te creëren voor andere belangrijke dingen zoals mijn gezin, familie en vrienden.”

Maatschappelijke rol
Jan Niebeek, technisch directeur bij het KNKV: “Barry heeft de afgelopen jaren het programma van U17 door weten te ontwikkelen naar een goed topsportprogramma. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol bij het bewust maken van de maatschappelijke rol die deze talenten al hebben. Dat heeft hij ook laten zien bij de jaarlijkse oefenwedstrijden met clinics bij de desbetreffende verenigingen. Het KNKV is Barry dan ook dankbaar voor zijn inzet in het afgelopen decennium.”

Het U17 KWC 2024 wordt op zaterdag 29 en zondag 30 juni in Eindhoven gespeeld. Op dit moment bestaat de selectie van Nederland U17 nog uit tien vrouwen en tien mannen, de WK-selectie zal zeven om zeven zijn en wordt begin juni bekendgemaakt. Meer informatie over het WK vind je op de toernooiwebsite.

Archieffoto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Talent TeamNL Korfbal speelde afgelopen week het U21 World Korfball Championship 2024 in het Turkse Kemer. Na een ontzettend sterk toernooi bleek Nederland ook in de finale onverslaanbaar. Er werd met 6-24 gewonnen van België en daarmee is de ploeg van bondscoaches Kees en Mike Vliestra Wereldkampioen. Talent TeamNL Korfbal begon direct scherp aan het […]
Lees meer
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
Competitie Verenigingsservice
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
De afgelopen periode hield Team Competitie weer een ronde door Nederland om de verenigingen bij te praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot Competitie 2.0. Kon jij er niet bijzijn tijdens de avond in jouw regio of wil je alles nog eens nalezen? In het KNKV Magazine nemen we je nogmaals mee […]
Lees meer
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
KNKV Organisatie
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
Na een uitermate succesvolle samenwerking heeft Jan Niebeek afgelopen maand afscheid genomen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Gert-Jan Kraaijeveld, die veel ervaring heeft binnen de korfbalwereld, volgt Jan op als technisch directeur. In het KNKV Magazine blikken ze samen terug en vooruit. Jan Niebeek kijkt onder andere tevreden terug op de professionalisering van topkorfbal. Ook […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics