Skip to the main content

Thema-avonden weerbaarheid voor (potentiële) vrouwelijke scheidsrechters

Arbitrage

In oktober organiseren we vier thema-avonden over weerbaarheid, gericht op (potentiële) vrouwelijke scheidsrechters. Oud-hockeyscheidsrechter Karen Dollé, die jarenlang actief was op het hoogste niveau, neemt tijdens de avond de deelnemers mee in haar verhaal. Ook is er bij elke avond minimaal één vrouwelijke topscheidsrechter uit het korfbal aanwezig.

Oud-hockeyscheidsrechter Karen Dollé was jarenlang actief op het hoogste niveau. Ze vertelt tijdens de avonden over haar weg naar de top en over hoe ze zich daar staande hield. Dit alles wordt gekoppeld aan het thema weerbaarheid, waar Karen veel kennis over heeft en ook praktische tips over kan geven.

Ambassadeurs

Op elke avond is ook minimaal één van onze ambassadeurs voor meer vrouwelijke scheidsrechters aanwezig. Die ambassadeurs zijn Agnes de Boer, Diana Boogaard, Wietske Jongbloed en Mireille van Zoggel-Foolen, de vier hoogst fluitende vrouwen in de Nederlandse competitie. Ook zij gaan in gesprek met de aanwezigen en delen hun eigen ervaringen rondom het thema weerbaarheid.

Weerbaarheid

Het thema weerbaarheid is gekozen op basis van de input die is gegeven tijdens de scheidsrechtersavond voor vrouwen die we vorig seizoen hebben georganiseerd. Daar bleek dat er onder vrouwelijke scheidsrechters behoefte is aan ondersteuning op dit gebied. We hopen met deze avond vrouwen aan te moedigen om scheidsrechter te worden en/of zich door te ontwikkelen in het scheidsrechtersvak.

Data en aanmelden

De avonden vinden plaats op de volgende momenten:

  • Dinsdag 8 oktober bij KVZ ’23 in Zaandam met Agnes de Boer
  • Woensdag 9 oktober bij KVS ’17 in Schijndel met Mireille van Zoggel-Foolen
  • Donderdag 10 oktober bij KV Drachten met Wietske Jongbloed
  • Dinsdag 22 oktober bij VEO in Voorburg met Diana Boogaard

Alle avonden starten om 20.00 uur en duren tot +/- 21.30 uur. Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan via dit formulier, want vol = vol.

Foto: Erwin Bartman

Gerelateerde artikelen

Algemeen directeur Henry van Meerten neemt afscheid van KNKV
KNKV Organisatie
Algemeen directeur Henry van Meerten neemt afscheid van KNKV
Algemeen directeur Henry van Meerten neemt per 1 januari 2025 afscheid van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV). Na bijna negen jaar deze functie te hebben bekleed, is het volgens Van Meerten tijd voor iets nieuws. Positief gevoel Van Meerten is sinds 2016 directeur van het KNKV. Hij kijkt met een zeer positief gevoel terug. “Ik […]
Lees meer
Maak jij al gebruik van je ecosysteem?
Strategische projecten Verenigingsservice
Maak jij al gebruik van je ecosysteem?
Om als vereniging vitaal en toekomstbestendig te worden of blijven, is het belangrijk om actief contact te onderhouden met je lokale omgeving (het ecosysteem). Deze omgeving zit namelijk vol met kansen, wat jouw vereniging veel kan brengen! In onderstaande video leggen we uit wat het ecosysteem is en welke kansen er voor verenigingen zijn. Adviesgesprek […]
Lees meer
Vacature: Fysiotherapeut Nederland U17
Nationale selecties Vacatures
Vacature: Fysiotherapeut Nederland U17
Korfbal heeft zich de afgelopen jaren als topsport ontwikkeld en wordt inmiddels in 69 landen gespeeld. Onze nationale selecties behoren tot de absolute wereldtop. Voor Nederland U17 zijn we op zoek naar een fysiotherapeut met een luisterend oor.  Als fysiotherapeut van Nederland U17 draag je zorg voor het voorkomen en verminderen van blessures bij de […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Nieuwe regels rondom speelgerechtigdheid uitgelegd 
Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Nederlands Beachkorfbalteam wint wereldbekertoernooi in Temse