Skip to the main content

Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage

Competitie

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan Competitie 2.0. We hebben de reglementen en bestuursbesluiten op een eenvoudigere manier herschreven, samengevoegd en waar nodig aangepast. Ook hebben we veel gesprekken gevoerd met Sportlink over de gewenste veranderingen. Automatisering en gebruiksvriendelijkheid zijn daarbij belangrijke onderwerpen. Inmiddels is Sportlink Club ingevoerd en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan nog meer verbeteringen.

Ronde door Nederland

Graag nemen we de verenigingen mee in de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden en de planning voor de komende periode. In het voorjaar van 2024 maken we daarom opnieuw een ronde door Nederland. Tijdens deze bijeenkomsten, nemen we de verenigingen mee in de stand van zaken van Competitie 2.0 en het onderdeel speelgerechtigdheid, dat vanaf komend seizoen al wordt ingevoerd. Nu al meer weten over Competitie 2.0? Kijk dan hier.

Rompregeling Arbitrage

Naast Competitie 2.0, staat ook de Rompregeling Arbitrage op het programma. Die is ooit in het leven geroepen om zoveel mogelijk wedstrijden van neutrale scheidsrechters en beoordelaars te voorzien. Dit uitgangspunt verandert niet, maar de huidige regeling is actief sinds 2016/2017. We vinden het daarom tijd om de regeling te evalueren en waar nodig te vernieuwen. We vragen jullie daarom om alvast na te denken over de positieve en negatieve kanten van de huidige regeling, en over eventuele nieuwe aspecten die toegevoegd kunnen worden.

Data en locaties

Hieronder vind je de data en locaties voor de bijeenkomsten van dit voorjaar. Alle avonden duren ongeveer van 19.30 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Tussendoor zal er kort pauze gehouden worden.

  • dinsdag 28 mei – Fiducia, Vleuten
  • woensdag 29 mei – PSV, Eindhoven
  • maandag 3 juni – Amicitia, Vriezenveen
  • dinsdag 4 juni – Unitas, Harderwijk
  • woensdag 5 juni – KVZ ’23, Zaandam
  • maandag 10 juni – Vitesse, Beilen
  • dinsdag 11 juni – VEO, Voorburg
  • woensdag 12 juni – Tjoba, ‘s-Heer Hendrikskinderen
  • donderdag 13 juni – De Skâns, Gorredijk
  • woensdag 19 juni – Merwede, Sliedrecht
  • donderdag 20 juni – Noviomagum, Nijmegen

Extra avonden:

  • woensdag 3 juli – KCC/CK Kozijnen, Capelle ad IJssel -> deze is vol
  • donderdag 4 juli – Noviomagum, Nijmegen -> deze is vol

Tijdens het eerste deel van de avond nemen we je mee in de ontwikkelingen op het gebied van Competitie 2.0 en het onderdeel speelgerechtigdheid (van 19.30 tot 20.45 uur). Het tweede deel van de avond staat het teken van de Rompregeling Arbitrage (van 21.00 tot 22.00 uur). Het is eventueel ook mogelijk om alleen bij het eerste of alleen bij het tweede deel aan te sluiten.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

We hopen weer veel verenigingen mee te kunnen nemen in de veranderingen die eraan komen!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Talent TeamNL Korfbal speelde afgelopen week het U21 World Korfball Championship 2024 in het Turkse Kemer. Na een ontzettend sterk toernooi bleek Nederland ook in de finale onverslaanbaar. Er werd met 6-24 gewonnen van België en daarmee is de ploeg van bondscoaches Kees en Mike Vliestra Wereldkampioen. Talent TeamNL Korfbal begon direct scherp aan het […]
Lees meer
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
Competitie Verenigingsservice
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
De afgelopen periode hield Team Competitie weer een ronde door Nederland om de verenigingen bij te praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot Competitie 2.0. Kon jij er niet bijzijn tijdens de avond in jouw regio of wil je alles nog eens nalezen? In het KNKV Magazine nemen we je nogmaals mee […]
Lees meer
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
KNKV Organisatie
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
Na een uitermate succesvolle samenwerking heeft Jan Niebeek afgelopen maand afscheid genomen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Gert-Jan Kraaijeveld, die veel ervaring heeft binnen de korfbalwereld, volgt Jan op als technisch directeur. In het KNKV Magazine blikken ze samen terug en vooruit. Jan Niebeek kijkt onder andere tevreden terug op de professionalisering van topkorfbal. Ook […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics