Skip to the main content

Opgeven voor het RTC 2024

Talentontwikkeling

Een regionaal talentencentrum (RTC) biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar een hoger niveau en eventueel nationale selecties.

Jaarlijks worden per categorie RTC-selectieteams geformeerd met talentvolle korfballers, die naast de trainings-en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij het RTC volgen. In dit programma gaan zij de uitdaging aan met andere talenten uit de selectieregio om zich verder te ontwikkelen als korfballer.

De huidige RTC-teams zijn bezig met de voorbereidingen op de Talenten Challenge, die eind december plaatsvindt in Rotterdam tijdens de Korfbal Challenge. Daarmee eindigt hun talentenjaar. Vanaf januari gaan we nieuwe selecties formeren via een aantal selectieavonden. Op basis daarvan worden per team twintig spelers/speelsters geselecteerd voor het RTC-jaarprogramma.

Aanmelden individuele spelers en speelsters

Verenigingen konden tot en met 30 november 2023 talentvolle spelers en speelsters opgeven om deel te nemen aan de voorselectietrainingen. Tot en met 15 december kunnen individuele spelers en speelsters zich zelf nog aanmelden voor deze trainingen via deze link.

De leeftijdsgrenzen voor de RTC’s voor komend jaar:

  • RTC U19: geboren in 2006 en 2007
  • RTC U17: geboren in 2009 en 2009
  • RTC U15: geboren in 2010 en 2011

De aangemelde spelers en speelsters worden uitgenodigd voor een aantal selectiemomenten van het RTC medio januari. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Na de selectieavonden wordt de definitieve selectie voor het RTC-team bekend gemaakt. Alle communicatie over de selectiemomenten en definitieve selectie vindt plaats met de talenten zelf via het vermelde mailadres van ouder(s), met een cc naar de secretaris van de betreffende vereniging.

Let op: ook talenten die al in een RTC-team zaten en graag in aanmerking komen voor het nieuwe talentenjaar moeten opgegeven worden.

Eigen bijdrage

Aan het volgen van het Talentenprogramma is een eigen bijdrage verbonden. Op deze manier investeren het talent en het KNKV samen in de ontwikkeling van het talent. Meer informatie over de eigen bijdrage en de RTC’s vind je hier. Kom je er niet uit? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Talent TeamNL Korfbal speelde afgelopen week het U21 World Korfball Championship 2024 in het Turkse Kemer. Na een ontzettend sterk toernooi bleek Nederland ook in de finale onverslaanbaar. Er werd met 6-24 gewonnen van België en daarmee is de ploeg van bondscoaches Kees en Mike Vliestra Wereldkampioen. Talent TeamNL Korfbal begon direct scherp aan het […]
Lees meer
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
Competitie Verenigingsservice
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
De afgelopen periode hield Team Competitie weer een ronde door Nederland om de verenigingen bij te praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot Competitie 2.0. Kon jij er niet bijzijn tijdens de avond in jouw regio of wil je alles nog eens nalezen? In het KNKV Magazine nemen we je nogmaals mee […]
Lees meer
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
KNKV Organisatie
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
Na een uitermate succesvolle samenwerking heeft Jan Niebeek afgelopen maand afscheid genomen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Gert-Jan Kraaijeveld, die veel ervaring heeft binnen de korfbalwereld, volgt Jan op als technisch directeur. In het KNKV Magazine blikken ze samen terug en vooruit. Jan Niebeek kijkt onder andere tevreden terug op de professionalisering van topkorfbal. Ook […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics