Skip to the main content

Nieuw te vormen tussenklasse: Korfbal League 2.

Competitie

In de komende dagen vechten GG/IJskoud de Beste en HKC uit wie er volgend jaar actief is in de Korfbal League. De verliezer van deze play-downserie speelt volgend seizoen in de Korfbal League 2. Die naam heeft het KNKV gegeven aan de klasse die onder de Korfbal League gaat komen.

Jongstleden januari kondigde het KNKV richting komend zaalseizoen de introductie aan van een nieuwe klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklassen. In de nieuwe situatie bestaat de Korfbal League uit tien teams, de Korfbal League 2 uit tien teams, en beide Hoofdklassen uit acht teams. De eerste klasse gaat van zes poules naar acht poules en ook de tweede klasse gaat uit acht poules bestaan. De eerder gebrachte uitleg over de hervorming van de competitie vind je hier.

De Korfbal League en toekomstige Korfbal League 2. vormen de twee hoogste klassen van onze competitie. Omdat deze twee klassen het topkorfbal vormen, en deze nieuwe klasse de competitve balance moet verbeteren, brengt het KNKV qua naamgeving deze klassen onder één sterk merk samen.

Korfbal League 2.,seizoen 2022/2023

De volgende clubs zijn dit huidige seizoen vanuit de Korfbal League afgedaald of vanuit de Hoofdklasse gepromoveerd naar de Korfbal League 2.:

AW.DTV
Dalto/Klaverblad Verzekeringen
DSC
DeetosSnel
Fiks
Oost-Arnhem
Tempo
TOP (A)
TOP/LITTA

De strijd tussen GG/IJskoud de Beste en HKC om het laatste plekje in de Korfbal League  – verliezer naar Korfbal League 2. – volg je via Korfbal.nl. Het tweede duel in de playdown-serie, zaterdag om 20.00 uur, volg je live via het gezamenlijke livestreamplatform Eyecons. Het eerste duel werd door HKC met 22-17 gewonnen.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Talent TeamNL Korfbal speelde afgelopen week het U21 World Korfball Championship 2024 in het Turkse Kemer. Na een ontzettend sterk toernooi bleek Nederland ook in de finale onverslaanbaar. Er werd met 6-24 gewonnen van België en daarmee is de ploeg van bondscoaches Kees en Mike Vliestra Wereldkampioen. Talent TeamNL Korfbal begon direct scherp aan het […]
Lees meer
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
Competitie Verenigingsservice
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
De afgelopen periode hield Team Competitie weer een ronde door Nederland om de verenigingen bij te praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot Competitie 2.0. Kon jij er niet bijzijn tijdens de avond in jouw regio of wil je alles nog eens nalezen? In het KNKV Magazine nemen we je nogmaals mee […]
Lees meer
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
KNKV Organisatie
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
Na een uitermate succesvolle samenwerking heeft Jan Niebeek afgelopen maand afscheid genomen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Gert-Jan Kraaijeveld, die veel ervaring heeft binnen de korfbalwereld, volgt Jan op als technisch directeur. In het KNKV Magazine blikken ze samen terug en vooruit. Jan Niebeek kijkt onder andere tevreden terug op de professionalisering van topkorfbal. Ook […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics