Skip to the main content

Digitaal korfbalcongres: workshops voor scheidsrechters

Arbitrage

Scheidsrechters en vrijwilligers die zich bezighouden met arbitrage opgelet! Wil jij meer weten over verenigingsarbitrage of ben je benieuwd naar hoe diverse topscheidsrechters omgaan met weerstand, hoe zij de relatie tussen gedrag en omgeving ervaren en welke tips zij hebben? Tijdens het digitale korfbalcongres, dat plaatsvindt van 9 tot en met 13 mei, vertellen onder andere topscheidsrechters Peter van der Terp, Berthold Komduur Stan de Groot en Jeffrey Miechels hier meer over.

Tijdens de congresweek vinden negen verschillende workshops plaats. Naast workshops met interessante thema’s voor scheidsrechters, zijn er ook workshops voor bestuurders, trainers en coaches. Je kunt je aanmelden voor zoveel workshops als je wil. Meer over de workshops voor scheidsrechters lees je hieronder. Een overzicht van alle workshops vind je op korfbalcongres.nl.

Verenigingsarbitrage (10 mei 19.15-20.15)

Een goed scheidsrechtersbeleid draagt bij aan een prettig en veilig sportklimaat. De kwaliteit en het plezier van het korfballen zal daardoor toenemen. Maar hoe krijg je jouw scheidsrechtersbeleid op orde en hoe vul je dit in? Wat zijn basis-skills die je scheidsrechters kunt meegeven? Tijdens deze workshop vertelt Peter van der Terp (Korfbal Leaguescheidsrechter) hier meer over.

Mentale weerbaarheid voor scheidsrechters (11 mei 19.15-20.15)

Op alle niveaus krijgen scheidsrechters te maken met weerstand. Bijvoorbeeld van spelers, coaches of publiek. Dit kan invloed hebben op de prestatie en het plezier als scheidsrechter. Hoe ga je het beste met deze weerstand om? Hoe word je mentaal weerbaar en behoud je controle over je prestaties en plezier, in welke situatie dan ook? En wat kun je als vereniging doen om te zorgen voor een positief sportklimaat rondom scheidsrechters? Je hoort het tijdens deze workshop van Berthold Komduur (topscheidsrechter KNKV en referee coach IKF).

Iedere scheidsrechter is uniek (12 mei 20.30-21.30)

Je eigen gedrag heeft altijd invloed op je omgeving, dit geldt ook voor scheidsrechters. Wie ben je als scheidsrechter en hoe heeft jouw gedrag invloed op je omgeving? Tijdens deze workshop delen Stan de Groot en Jeffrey Miechels (Korfbal Leaguescheidsrechters) en Willeke Kersten (scheidsrechter) verhalen, anekdotes, stellingen en ervaringen over de relatie tussen gedrag en omgeving.

Aanmelden en meer informatie

Ben jij bestuurder, trainer, coach of scheidsrechter óf gewoon geïnteresseerd in één of meerdere workshops? Meld je dan aan voor het digitale korfbalcongres via dit aanmeldformulier. Meer informatie over het korfbalcongres, het programma, de workshops en de sprekers vind je op korfbalcongres.nl.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Talent TeamNL Korfbal speelde afgelopen week het U21 World Korfball Championship 2024 in het Turkse Kemer. Na een ontzettend sterk toernooi bleek Nederland ook in de finale onverslaanbaar. Er werd met 6-24 gewonnen van België en daarmee is de ploeg van bondscoaches Kees en Mike Vliestra Wereldkampioen. Talent TeamNL Korfbal begon direct scherp aan het […]
Lees meer
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
Competitie Verenigingsservice
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
De afgelopen periode hield Team Competitie weer een ronde door Nederland om de verenigingen bij te praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot Competitie 2.0. Kon jij er niet bijzijn tijdens de avond in jouw regio of wil je alles nog eens nalezen? In het KNKV Magazine nemen we je nogmaals mee […]
Lees meer
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
KNKV Organisatie
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
Na een uitermate succesvolle samenwerking heeft Jan Niebeek afgelopen maand afscheid genomen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Gert-Jan Kraaijeveld, die veel ervaring heeft binnen de korfbalwereld, volgt Jan op als technisch directeur. In het KNKV Magazine blikken ze samen terug en vooruit. Jan Niebeek kijkt onder andere tevreden terug op de professionalisering van topkorfbal. Ook […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics